Woensdag 4 april, 15.00 uur, opent beschermvrouwe van de stichting Karina Wolkers de expositie van de Keltische boomkalender. De oude Kelten hadden een systeem waarbij het karakter van een persoon overeenstemt met de eigenschappen van een levensboom. De 21 bomen corresponderen met 21 mensentypen en vormen samen de Keltische boomhoroscoop. De bomen staan op vak 45 en blijven tot medio oktober daar staan. Daarna krijgen ze een andere bestemming.
Tegelijk met deze gebeurtenis zal ook het jubileumboek ‘Bomentroost’ gepresenteert worden. Dit boek is tot stand gekomen met medewerking van velen die in de afgelopen tien jaar op diverse wijze met het bomenpark zijn verbonden. Vele verhalen van hen die een boom geplant hebben of een boombordje geplaatst hebben ter herinnering aan een dierbare. Wat is het toch dat de bomen van De Nieuwe Ooster zo belangrijk zijn in de rouwverwerking? U leest daarover in dit prachtig vormgegeven boek dat vanaf deze datum voor € 10,- te koop is. Meteen na de presentatie te koop in café Roosenburgh.
Als u hierbij aanwezig wilt zijn, graag verzamelen 14.45 uur bij Cafe Roosenburgh op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Parkeren kan op de grote parkeerplaats aan de Rozenburglaan 5. Dan nog een minuut of zes lopen door het park naar het voorplein.