Bronzen beeld architect Leonard Springer

Een bronzen beeld voor Springer.              Zie ook Sponsor Roadtrip!

Leonard Anthony Springer (1855-1940) was een landschapsarchitect die in zijn zeer actieve loopbaan meer dan 600 kleine en grote tuinen, stadsparken, buitenplaatsen en begraafplaatsen heeft ontworpen en aangelegd. In Amsterdam o.a. het Oosterpark, een deel van park Frankendeal en De Nieuwe Oosterbegraafplaats (1892). Bovendien was Springer een enorme boomliefhebber en legde hij de basis voor het inmiddels uitgebreide arboretum.
zie verder ook de pagina geschiedenis.

Er is nu een initiatief gestart om de schepper van ons gedenkpark en arboretum te vereeuwigen door middel van een bronzen borstbeeld. Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2020 dit beeld op De Nieuwe Ooster onthuld gaat worden.
Om dit project financieel te verwezenlijken, starten we een inzamelingsactie. Een deel van de kosten zullen gedragen worden door De Nieuwe Ooster. Het ontbrekende moet uit andere middelen komen. Wilt u dit project ondersteunen?

U kunt uw gift, onder vermelding van ‘Beeld Springer’ overmaken op rekeningnummer NL76 INGB 0003 6991 05 ten name van Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster, of gebruik maken van onderstaand betalingsmogelijkheid.

Vriendelijk dank voor uw bijdrage.

Reacties gesloten.