Bronzen borstbeeld van Leonard Springer onthuld.            

Op woensdag 30 september 2020 is op het voorplein van De Nieuwe Ooster het bronzen beeld van Leonard Springer onthuld. Het beeld is gemaakt door beeldhouwster Harriët Jellema en is grotendeels gefinancierd door de gemeente Amsterdam en mede met uw hulp tot stand gekomen. Vanwege de huidige coronamaatregelen heeft deze onthulling in zeer besloten kring plaatsgevonden. 

Foto’s: Edwin Butter

Uiteraard hadden wij graag gezien dat wij dit heugelijke feit samen met u, als donateur of sponsor van dit initiatief, hadden kunnen vieren. In betere tijden willen wij u als Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster alsnog de gelegenheid geven om aanwezig te zijn bij een ‘Springerwandeling’. Deze wandeling start bij het bronzen beeld van de inmiddels beroemde landschapsarchitect en voert langs grote monumentale Springerbomen in het oudste gedeelte van het gedenkpark naar een ontwerp van Leonard Springer.
U kunt zich te zijner tijd op deze pagina middels een formulier inschrijven.

Leonard Anthony Springer (1855-1940)
was een landschapsarchitect die
in zijn zeer actieve loopbaan meer dan 600 kleine en grote tuinen, stadsparken, buitenplaatsen en begraafplaatsen heeft ontworpen en aangelegd. In Amsterdam o.a. het Oosterpark, een deel van park Frankendeal en De Nieuwe Oosterbegraafplaats (1892). Bovendien was Springer een enorme boomliefhebber en legde hij de basis voor het inmiddels uitgebreide arboretum.
zie verder ook de pagina geschiedenis.

 
Foto: Edwin Butter

 

 Bekijk hier een video-impressie gemaakt door Edwin Butter.