De rondleidingen

Iedere eerste zondag van de maand vinden er rondleidingen plaats voor kleine groepen.
De komende rondleidingen zijn op 7 juli en 4 augustus 2024.
U kunt zich hieronder aanmelden voor deelname aan zo’n rondleiding.

Een van de doelstellingen van de stichting is de bekendheid van het arboretum vergroten. Dit doet zij onder andere door het geven van rondleidingen.
Gedurende een kleine twee uur nemen we u mee langs de mooie en monumentale bomen en de bijzondere plekjes van het gedenkpark. Uiteraard zal een belangrijk deel van de rondleiding gewijd zijn aan de bomen en heesters in het arboretum, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de bijzondere graven en unieke faciliteiten die De Nieuwe Ooster als gedenkpark te bieden heeft. We beginnen om 13.00 uur bij Café Roosenburgh, op het voorplein van De Nieuwe Ooster. De uitleg en de informatie over de bomen is laagdrempelig en informatief.

Rondleidingen voor groepen en op aanvraag.
Ook is het mogelijk dat u een rondleiding krijgt voor groepen, denk aan klassen, verenigingen, de handwerkclub enz. enz., het maakt niet uit in welke samenstelling. Het kan zelfs op een ander tijdstip dan de aangegeven eerste zondag van de maand. Belangrijk hierbij is wel dat u dit regelt in overleg met de stichting. U kunt een mail sturen naar info@denieuweoosterbomenpark.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Kosten:
De rondleiding kost per persoon € 5,-. Voor donateurs van de stichting en kinderen tussen 8 en 14 jaar € 2,50. Kinderen onder de 8 jaar gratis (mits onder begeleiding). Voor groepen (op aanvraag) € 40,-. U kunt contant betalen aan de gids die u begeleidt.
Tot ziens in ons bomenpark.