Jaarlijkse excursie

Ieder jaar organiseert de stichting in mei een dagexcursie. Deze dag staat natuurlijk in het teken van het groen. Meestal wordt er een bezoek gebracht aan een arboretum of een botanische tuin. Iedereen die geïnteresseerd is in een gezellige dag samen met andere (groen)liefhebbers, kan zich hieronder alvast aanmelden.

De jaarlijkse dagexcursie vindt in 2024 plaats op 11 mei.

Over twee maanden is het weer tijd voor onze jaarlijkse excursie. We hebben twee prachtige bestemmingen voor u uitgezocht:
Boomkwekerij Udenhout en de botanische tuin Arboretum Oudenbosch.
Bij beide locaties staan gidsen klaar om ons rond te leiden. Bomen kweken is een ambacht, met ruim 130 jaar ervaring heeft Boomkwekerij Udenhout veel kennis vergaard. Zij zijn altijd op zoek naar duurzame innovaties en kweken en testen nieuwe variëteiten op geschiktheid voor ons klimaat. https://www.udenhout-trees.nl/
Het Arboretum Oudenbosch kent een eeuwenoude geschiedenis als kloostertuin (1275) en werd in 1987 als arboretum ingericht, waar later o.a. een pinetum aan is toegevoegd. Er is een grot, het H. Hart- en Mariabeeld, een oud entreegebouw en natuurlijk bijzondere bomen. https://www.arboretumoudenbosch.nl/

De bus vertrekt om 08:30 uur vanaf de parkeerplaats van DNO aan de Rosenburglaan en zal daar om 17:00 uur weer terug zijn.

Kosten € 45,- | € 40,- voor donateurs
U kunt zich hieronder opgeven voor de dagexcursie van 11 mei 2024.