In memoriam

Karin Kracher 1945 – 2020

Vorig jaar bereikte ons het trieste bericht dat Karin Kracher, een vrijwilliger van onze stichting, is overleden.
Karin heeft vele jaren in ons arboretum rondgelopen om bomen te bestuderen en deze met foto`s en bladeren te documenteren. Ook heeft Karin vele malen actief meegeholpen met de klussendagen en nam ze deel aan onze stichtingsexcursies.
De laatste jaren van haar leven werd Karin vergeetachtig en bracht ze steeds vaker haar tijd in eenzaamheid door. Haar bomenboeken en studiemateriaal zijn nagelaten aan onze stichting.

Bij het uitzoeken van haar nalatenschap bleek dat Karin niet alleen veel kennis had van bomen maar ook enorm veel talent had voor tekenen. Onze verbazing was groot hoeveel tekeningen ze heeft gemaakt die ze allemaal op foto heeft vastgelegd en gedocumenteerd. U ziet er hier twee voorbeelden van. De tekeningen zelf zijn helaas praktisch allemaal verloren gegaan.

Karin heeft een aantal documentatiemappen samengesteld van bijvoorbeeld de bomen op De Nieuwe Ooster maar ook een map met coniferen en eiken waar ze een voorliefde voor had.
Deze mappen blijven in bezit van de stichting en zijn uiteraard voor eenieder ter inzage.

 

Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster is Karin zeer erkentelijk voor wat zij heeft bijgedragen aan het arboretum en heeft als dank een gedenkmonumentje laten plaatsen op haar graf: Rust zacht tussen je bomen.