Dagexcursie 13 mei 2023

Ieder jaar organiseert de stichting een dagexcursie. Deze dag staat natuurlijk in het teken van het groen. Meestal wordt er een bezoek gebracht aan een arboretum of een botanische tuin.

En op13 mei is het zover! We gaan weer!
We hebben twee mooie plekken uitgezocht voor 
een onvergetelijke dag.

Programma 
Met de bus vertrekken we om ca 08:00 uur naar De Lutte voor een bezoek aan Arboretum Poort Bulten. Na een kopje koffie of thee met iets lekkers lopen we met een paar gidsen door het arboretum voor allerlei mooie bomen, planten en wetenswaardigheden.

Het arboretum is ontworpen door Leonard Springer. Een historisch bomenpark en een later aangelegd poelenlandschap vormen samen de basis voor het unieke Arboretum. Je treft hier 2500 bomen en heesters uit alle werelddelen verdeeld over 1000 soorten. Uniek om te beleven en elk jaargetijde heeft iets bijzonders. In de herfst een kleurenexplosie en in de lente en zomer een bloesem- en bloemenparadijs. Margrietenvelden, orchideeën en zoemende bijen. Met een beetje geluk spot je zelfs een ijsvogel. Echt genieten.
Voor meer informatie: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/arboretum-poort-bulten

We nuttigen de zelf meegebrachte lunch in de bus naar onze volgende bestemming….

….. naar Ambt Delden, naar Landgoed Twickel. We krijgen aan het begin een inleidende uitleg waarna iedereen zelf rond kan wandelen.

Twickel is een particulier beheerd landgoed, 4400 hectare groot, bestaande uit bossen, natuurgebieden en landbouwgronden. Kenmerkend zijn het centraal gelegen kasteel, de traditionele  boerenerven en het afwisselende coulisselandschap. Kasteel Twickel is befaamd om haar ‘huispark’: de siertuinen, de Oranjerie voor de citrusbomen, en het omringende park met spiegelvijvers en wildbaan.
Er is ook een landwinkel met streekproducten en toevallig wordt in de moestuin die dag een plantjesmarkt georganiseerd!
Voor meer informatie: https://twickel.nl/

* Rond 17.00 uur zijn we weer terug op DNO

Kosten €45,- | €40,- voor donateurs 

Gaat u met ons mee?

EXCURSIE 13 mei 2023: u kunt zich nu opgeven
via onderstaand formulier:

 

Arboretum Poort Bulten
(Image by Frans-Banja Mulder, CC BY 3.0)

Excursie 2023

Nieuw veld