Agenda

Zondag 2 februari:
Ontluikende knoppenwandeling op De Nieuwe Ooster

Zondag 2 februari is de volgende rondleiding door het arboretum. Onze gids Johan verzorgt deze ontdekkingstocht.  Gedurende een twee uur durende rondwandeling nemen we u mee langs mooie en monumentale bomen en de bijzondere plekjes van het gedenkpark. Uiteraard zal een belangrijk deel van de rondleiding gewijd zijn aan de bomen in het arboretum, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de bijzondere graven en unieke faciliteiten die De Nieuwe Ooster als gedenkpark te bieden heeft. We starten om 13.00 uur. Begin- en eindpunt Café Roosenburgh, op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Deelname € 3,- Donateurs € 1,50. Opgeven is niet nodig.
Deze zondag is de gids : Johan Mullenders.


Cursus ‘Bomen kijken op De Nieuwe Ooster’ 2020

Ieder voorjaar organiseert de stichting een bomencursus voor mensen die bomen mooi en interessant vinden maar daar niet zo veel over weten. In deze bomencursus komen onderwerpen aan bod zoals: Wat is een boom, hoe leeft een boom, hoe leer ik bomen van elkaar onderscheiden etc. Een 12-tal meest voorkomende bomen krijgt extra aandacht zodat u deze zelf leert herkennen. U krijgt handvatten mee om bomen te leren (her)kennen middels knopstand, bladranden, stamtekeningen etc. De cursus is laagdrempelig (u heeft geen groenkennis nodig) en wordt gehouden op De Nieuwe Ooster. Doordat we zowel binnen als buiten genoemde onderwerpen behandelen is het een afwisselende cursus. Lees ook het artikel `Unieke bomenrijkdom` van Hansje Galesloot.
De data voor 2020 zijn: donderdag 23 april, donderdag 30 april, donderdag 7 mei en donderdag 14 mei.
De kosten bedragen € 65,- incl. koffie/thee. Donateurs betalen € 60,-
U kunt zich opgeven (voor 2020) via onderstaand formulier.
 

Cursus Bomen kijken op De Nieuwe Ooster
.


Cursus bomen herkennen in de winter

18 januari 2020 (vol)
Extra dag – 8 februari (vol)

In de winter is het lastig om bomen van elkaar te onderscheiden. Immers, de bladeren van de loofbomen die een duidelijk herkenningsfactor zijn, zijn weg. Toch zijn er vele aspecten en kenmerken aan een boom die u ook in de winter kan toepassen om bomen te benoemen. In een korte cursus van een dagdeel (van 10.00 – 15.00) willen we u meenemen in winterbomenland.  In café Roosenburgh krijgt u  de winterkenmerken aangereikt. Natuurlijk gaat u ook in het bomenpark van De Nieuwe Ooster rondlopen om een en ander in het echt te zien. Voor deze cursus wordt een bijdrage gevraagd van € 25,- , donateurs van de stichting € 20,-. Dit is exclusief lunch.
U kunt zich (voor 2020) opgeven via onderstaand formulier.

Cursus Bomen herkennen in de winter

Dagexcursie 2020

Zaterdag 9 mei

Ieder jaar organiseert de stichting een dagexcursie. Vertrek en thuishaven is altijd De Nieuwe Ooster. Deze dag heeft een groen karakter maar u hoeft echt geen groenkenner te zijn om mee te gaan. Gezelligheid is een pré. De datum voor deze dagexcursie is zaterdag 9 mei. Zodra het dagprogramma voor deze dag bekend is zal de informatie op deze plek verschijnen.


 

Reacties gesloten.