Agenda

Zondag 7 oktober:
ontdekkingstocht op De Nieuwe Ooster

Zondag 7 oktober is de volgende rondleiding door het arboretum. Gids Roger neemt u mee op ontdekkingstocht.  Gedurende een twee uur durende rondwandeling nemen we u mee langs mooie en monumentale bomen en de bijzondere plekjes van het gedenkpark. Uiteraard zal een belangrijk deel van de rondleiding gewijd zijn aan de bomen in het arboretum, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de bijzondere graven en unieke faciliteiten die De Nieuwe Ooster als gedenkpark te bieden heeft. We starten om 13.00 uur. Begin- en eindpunt Café Roosenburgh, op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Deelname € 3,- Donateurs € 1,50. Opgeven is niet nodig.
Deze zondag is de gids : Roger Bickerstaffe.


Cursus ‘Bomen kijken op De Nieuwe Ooster’

Ieder voorjaar organiseert de stichting een bomencursus voor mensen die bomen mooi en interessant
vrondleiding Rogerinden maar daar niet zo veel over weten. In deze bomencursus komen onderwerpen aan bod zoals: Wat is een boom, hoe leeft een boom, hoe leer ik bomen van elkaar onderscheiden etc. Een 12-tal meest voorkomende bomen krijgt extra aandacht zodat u deze zelf leert herkennen. U krijgt handvatten mee om bomen te leren (her)kennen middels knopstand, bladranden, stamtekeningen etc. De cursus is laagdrempelig (u heeft geen groenkennis nodig) en wordt gehouden in Café Roosenburgh op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Doordat we zowel binnen als buiten genoemde onderwerpen behandelen is het een afwisselende cursus. Lees ook het artikel `Unieke bomenrijkdom` van Hansje Galesloot.
De nieuwe data worden in het voorjaar van 2019 bekend gemaakt
 U kunt zich alvast opgeven via onderstaand formulier.

 
Cursus Bomen kijken op De Nieuwe Ooster
.
 


Cursus bomen herkennen in de winter

In de winter is het lastig om bomen van elkaar te onderscheiden. Immers, de bladeren van de loofbomen die een duidelijk herkenningsfactor zijn, zijn weg. Toch zijn er vele aspecten en kenmerken aan een boom die u ook in de winter kan toepassen om bomen te benoemen. In een korte cursus van een dagdeel (van 10.00 – 15.00) willen we u meenemen in winterbomenland.  In café Roosenburgh krijgt u  de winterkenmerken aangereikt. Natuurlijk gaat u ook in het bomenpark van De Nieuwe Ooster rondlopen om een en ander in het echt te zien. Voor deze cursus wordt een bijdrage gevraagd van € 25,- , donateurs van de stichting € 20,-. Dit is exclusief lunch.
U kunt zich opgeven via de mail.

 


Dagexcursie 2018

Ieder jaar organiseert de stichting een dagexcursie. Voor 2018 hebben we besloten dit keer geen dagexcursie te organiseren vanwege de vele activiteiten in het voorjaar met betrekking tot het tienjarig bestaan van onze stichting.
Uiteraard gaan we in 2019 weer op pad!


 

Reacties gesloten.