Agenda

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zijn wij helaas genoodzaakt de rondleidingen voorlopig stop te zetten!

Aanvraag rondleiding andere datum

Zondag 1 november zal er geen rondleiding worden gegeven.

Het thema van de rondleiding is ‘Mythologie’. Gedurende een twee uur durende rondwandeling nemen we u mee langs mooie en monumentale bomen en de bijzondere plekjes van het gedenkpark. Uiteraard zal een belangrijk deel van de rondleiding gewijd zijn aan de bomen in het arboretum, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de enkele bijzondere graven en unieke faciliteiten die De Nieuwe Ooster als gedenkpark te bieden heeft. We starten om 13.00 uur. Begin- en eindpunt Café Roosenburgh, op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Deelname € 5,- Donateurs € 2,50.  Opgeven is in verband met de coronamaatregelen verplicht middels onderstaand formulier. 

De  datum van de volgende rondleiding is nog niet bekend.

Rondleidingen

Cursus ‘Bomen kijken op De Nieuwe Ooster’ 2021

 

Ieder voorjaar organiseert de stichting een bomencursus voor mensen die bomen mooi en interessant vinden maar daar niet zo veel over weten. In deze bomencursus komen onderwerpen aan bod zoals: Wat is een boom, hoe leeft een boom, hoe leer ik bomen van elkaar onderscheiden etc. Een 12-tal meest voorkomende bomen krijgt extra aandacht zodat u deze zelf leert herkennen. U krijgt handvatten mee om bomen te leren (her)kennen middels knopstand, bladranden, stamtekeningen etc. De cursus is laagdrempelig (u heeft geen groenkennis nodig) en wordt gehouden op De Nieuwe Ooster. Doordat we zowel binnen als buiten genoemde onderwerpen behandelen is het een afwisselende cursus. Lees ook het artikel `Unieke bomenrijkdom` van Hansje Galesloot.
De data voor 2021 worden te zijner tijd hier bekend gemaakt.
De kosten bedragen € 65,- incl. koffie/thee. Donateurs betalen € 60,-
U kunt zich opgeven (voor 2021) via onderstaand formulier.
 

Cursus Bomen kijken op De Nieuwe Ooster
.


Dagexcursie 2021

Ieder jaar organiseert de stichting een dagexcursie. Voor 2021 is de datum nog niet bekend. Deze dag staat natuurlijk in het teken van het groen. Meestal bezoeken we een arboretum of botanische tuin elders in het land.
Gaat u met ons mee?
U kunt zich opgeven via onderstaand formulier.

Excursie 2021
  •   Ja
      Nee

Cursus bomen herkennen in de winter

In de winter is het lastig om bomen van elkaar te onderscheiden. Immers, de bladeren van de loofbomen die een duidelijk herkenningsfactor zijn, zijn weg. Toch zijn er vele aspecten en kenmerken aan een boom die u ook in de winter kan toepassen om bomen te benoemen. In een korte cursus van een dagdeel (van 10.00 – 15.00) willen we u meenemen in winterbomenland.  In café Roosenburgh krijgt u  de winterkenmerken aangereikt. Natuurlijk gaat u ook in het bomenpark van De Nieuwe Ooster rondlopen om een en ander in het echt te zien. Voor deze cursus wordt een bijdrage gevraagd van € 25,- , donateurs van de stichting € 20,-. Dit is exclusief lunch.