Agenda

Zondag 2 december:
Kale-bomen-wandeling op De Nieuwe Ooster

Zondag 2 december is de volgende rondleiding door het arboretum. Gids Hans neemt u mee op ontdekkingstocht.  Gedurende een twee uur durende rondwandeling nemen we u mee langs mooie en monumentale bomen en de bijzondere plekjes van het gedenkpark. Uiteraard zal een belangrijk deel van de rondleiding gewijd zijn aan de bomen in het arboretum, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de bijzondere graven en unieke faciliteiten die De Nieuwe Ooster als gedenkpark te bieden heeft. We starten om 13.00 uur. Begin- en eindpunt Café Roosenburgh, op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Deelname € 3,- Donateurs € 1,50. Opgeven is niet nodig.
Deze zondag is de gids : Hans van Daalen.


Cursus ‘Bomen kijken op De Nieuwe Ooster’ 2019

Ieder voorjaar organiseert de stichting een bomencursus voor mensen die bomen mooi en interessant vinden maar daar niet zo veel over weten. In deze bomencursus komen onderwerpen aan bod zoals: Wat is een boom, hoe leeft een boom, hoe leer ik bomen van elkaar onderscheiden etc. Een 12-tal meest voorkomende bomen krijgt extra aandacht zodat u deze zelf leert herkennen. U krijgt handvatten mee om bomen te leren (her)kennen middels knopstand, bladranden, stamtekeningen etc. De cursus is laagdrempelig (u heeft geen groenkennis nodig) en wordt gehouden in Café Roosenburgh op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Doordat we zowel binnen als buiten genoemde onderwerpen behandelen is het een afwisselende cursus. Lees ook het artikel `Unieke bomenrijkdom` van Hansje Galesloot.
De data voor 2019 zijn  4 maal een  donderdagavond ; 25 april, 2, 9, en 16 mei van 19.00 – 21.30 uur.
De kosten bedragen € 65,- incl. koffie/thee. Donateurs betalen € 60,-
 

Cursus Bomen kijken op De Nieuwe Ooster
.


Cursus bomen herkennen in de winter

Zaterdag 19 januari 2019

In de winter is het lastig om bomen van elkaar te onderscheiden. Immers, de bladeren van de loofbomen die een duidelijk herkenningsfactor zijn, zijn weg. Toch zijn er vele aspecten en kenmerken aan een boom die u ook in de winter kan toepassen om bomen te benoemen. In een korte cursus van een dagdeel (van 10.00 – 15.00) willen we u meenemen in winterbomenland.  In café Roosenburgh krijgt u  de winterkenmerken aangereikt. Natuurlijk gaat u ook in het bomenpark van De Nieuwe Ooster rondlopen om een en ander in het echt te zien. Voor deze cursus wordt een bijdrage gevraagd van € 25,- , donateurs van de stichting € 20,-. Dit is exclusief lunch.
U kunt zich opgeven via de mail.


Dagexcursie 25 mei 2019

Ieder jaar organiseert de stichting een dagexcursie. Deze dag heeft altijd een groen karakter. Vertrek en thuiskomst is altijd vanaf De Nieuwe Ooster.  Waar we heengaan en wat we gaan doen is nog even een verrassing maar het wordt vast en zeker een gezellige en indrukwekkende dag.
Voor nu is het alvast belangrijk dat u de datum vastzet, deze is: zaterdag 25 mei 2019.

U kunt zich opgeven via onderstaand formulier

Excursie 2019
  •   Ja
      Nee

 


 

Reacties gesloten.