Rondleidingen

De rondleidingen

Iedere eerste zondag van de maand zijn er zodra de coronamaatregels het toelaten weer rondleidingen voor kleine groepen (tot 12 personen). Wel alleen na reservering via dit inschrijf formulier.

Een van de doelstellingen van de stichting is de bekendheid van het arboretum vergroten. Dit doet zij onder andere door het geven van rondleidingen.
Gedurende een kleine twee uur nemen we u mee langs de mooie en monumentale bomen en de bijzondere plekjes van het gedenkpark. Uiteraard zal een belangrijk deel van de rondleiding gewijd zijn aan de bomen en heesters in het arboretum, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de bijzondere graven en unieke faciliteiten die De Nieuwe Ooster als gedenkpark te bieden heeft. We beginnen om 13.00 uur bij Cafe Roosenburgh, op het voorplein van De Nieuwe Ooster. De uitleg en de informatie over de bomen is laagdrempelig en informatief.

Rondleidingen voor groepen en op aanvraag.
Ook is het mogelijk dat u een rondleiding krijgt voor groepen, denk aan klassen, verenigingen, de handwerkclub enz. enz., het maakt niet uit in welke samenstelling. Het kan zelfs op een ander tijdstip dan de aangegeven eerste zondag van de maand. Belangrijk hierbij is wel dat u dit regelt in overleg met de stichting. U kunt hiervoor gebruikmaken van onderstaand aanvraagformulier.

Kosten:
De rondleiding kost per persoon € 5,-. Voor donateurs van de stichting en kinderen tussen 8 en 14 jaar € 2.50,- Kinderen onder de 8 jaar gratis (mits onder begeleiding) Voor groepen (op aanvraag) € 40,-. U kunt contant betalen aan de gids die u begeleidt.
Tot ziens in ons bomenpark.

Aanvraag rondleiding Bomenpark De Nieuwe Ooster

2 reacties

  1. T.P.Egbers IVN Losser

    Onder verwijzing naar het telefoongesprek met de heer Mullenders en als reactie op uw bezoek aan ons Arboretum Poort Bulten in mei zou ik u willen vragen of u voor ons ( de gidsen en de overige leden van het IVN die daarin geinteresseerd zijn) op zondagmiddag 25 oktober een rondleiding in uw Arboretum kunt verzorgen. Als dat mogelijk is zal ik een email naar alle betrokkenen sturen met de vraag of zij mee gaan. De bedoeling is per trein te komen. Zijn er mogelijkheden tot lunchen?

    Met vriendelijke groeten,

    Theo Egbers

    • Uiteraard bent u van harte welkom. Ons arboretum bezit ook een prachtig café waar allemaal vrijwiligers werken en waar u eventueel kunt lunchen. Gids Roger zal u met enthousiasme rondleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *