Zondag 3 december: kale-bomenwandeling  op De Nieuwe Ooster

Zondag 3 december is de volgende rondleiding door het arboretum. Gids Hans neemt u mee op ontdekkingstocht.  Gedurende een twee uur durende rondwandeling nemen we u mee langs mooie en monumentale bomen en de bijzondere plekjes van het gedenkpark. Uiteraard zal een belangrijk deel van de rondleiding gewijd zijn aan de bomen in het arboretum, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de bijzondere graven en unieke faciliteiten die De Nieuwe Ooster als gedenkpark te bieden heeft. We starten om 13.00 uur. Begin- en eindpunt Café Roosenburgh, op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Deelname € 3,- Donateurs € 1,50. Opgeven is niet nodig.
Deze zondag is de gids : Hans van Daalen.
 
 ———————————–——————————————————————————————– 

 


Cursus ‘Bomen kijken op De Nieuwe Ooster’
Ieder voorjaar organiseert de stichting een bomencursus voor mensen die bomen mooi en interessant
vrondleiding Rogerinden maar daar niet zo veel over weten. In deze bomencursus komen onderwerpen aan bod zoals: Wat is een boom, hoe leeft een boom, hoe leer ik bomen van elkaar onderscheiden etc. Een 12-tal meest voorkomende bomen krijgt extra aandacht zodat u deze zelf leert herkennen. U krijgt handvatten mee om bomen te leren (her)kennen middels knopstand, bladranden, stamtekeningen etc. De cursus is laagdrempelig (u heeft geen groenkennis nodig) en wordt gehouden in Café Roosenburgh op het voorplein van De Nieuwe Ooster. Doordat we zowel binnen als buiten genoemde onderwerpen behandelen is het een afwisselende cursus. Lees ook het artikel `Unieke bomenrijkdom` van Hansje Galesloot.
De data voor 2018 zijn: 4 x dinsdagavonden, 8, 15, 22 en 29 mei van 19.00 – 21.30 uur.
de kosten bedragen € 65,- incl. koffie/thee. Donateurs betalen € 60,-
 
 U kunt zich alvast opgeven via onderstaand formulier.

 
Cursus Bomen kijken op De Nieuwe Ooster
.
  ———————————–——————————————————————————————–

Cursus bomen herkennen in de winter winterboom-landschap

20 januari 2018 – De Nieuwe Ooster

In de winter is het lastig om bomen van elkaar te onderscheiden. Immers, de bladeren van de loofbomen die een duidelijk herkenningsfactor zijn, zijn weg. Toch zijn er vele aspecten en kenmerken aan een boom die u ook in de winter kan toepassen om bomen te benoemen. Jantien Koenders wil u in een korte cursus van een dagdeel meenemen in winterbomenland.  In café Roosenburgh krijgt u  de winterkenmerken aangereikt. Natuurlijk gaat u ook in het bomenpark van De Nieuwe Ooster rondlopen om een en ander in het echt te zien. Voor deze cursus wordt een bijdrage gevraagd van € 20,- , donateurs van de stichting € 15,-. Aanvang 9.30 uur tot ca. 13.00.

Geef u op via de mail  (voor de volgende cursus, 20 januari 2018)
———————————————————————————————–

Dagexcursie 2018, 

Ieder jaar organiseert de stichting een dagexcursie. Voor 2018 is de datum nog niet vastgesteld maar zal een zaterdag in mei zijn.
Deze excursiedag staat natuurlijk in het teken van het groen, maar we ondernemen ook andere dingen ter lering en vermaak.
De Nieuwe Ooster is het vertrek- en eindpunt. We vertrekken vanaf parkeerplaats aan de Rozenburglaan. Rond de klok van 18.00 zijn we weer terug op De Nieuwe Ooster. Het wordt zoals elk jaar weer een gezellige, gevarieerde dag. De kosten voor deze dag bedragen € 35,- (voor donateurs € 30,-). 
U kunt zich eventueel al aanmelden via onderstaand formulier.

Excursie 2018
  •   Ja
      Nee